Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto maślane i pulchne. Idealnie pasują do niego kwaskowe śliwki i chrupiąca kruszonka. Do kawy w sam raz!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
UWAGA: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło, mąkę i cukier zagniatamy tworząc grudki. Kruszonkę odstawiamy na bok. Do miski wkładamy masło oraz cukier i ucieramy wszystko na jasną, puszystą masę. Kiedy cukier i masło się połączą, to dodajemy po kolei jajka dalej ucierając. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy. Mąkę z proszkiem mieszamy w oddzielnej misce i przesiewamy do masy maślanej. Dodajemy również mleko i śmietanę. Wszystko mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników.
Gotową masę wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i równo rozprowadzamy. Na powierzchni układamy połówki śliwek skórką do dołu. Całość obsypujemy równomiernie kruszonką. Pieczemy przez około 45 minut w 180 stopniach (góra-dół) do suchego patyczka.