Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w 7 minut przygotujesz w błyskawiczny sposób za pomocą kilku prostych składników. Dodatek śliwek możesz zamienić na inne owoce, w zależności od aktualnego sezonu.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1218
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Śliwki umyj, przekrój na pół i wyciągnij pestki.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, powinna zrobić się jasna i gęsta. Teraz wlewaj partiami olej i mleko, cały czas miksuj.
W drugiej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj do produktów sypkich wcześniej ubitą płynną masę. Zmiksuj krótko, do połączenia składników.
Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wylej masę na ciasto i poukładaj śliwki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut.