Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rozpływające się w ustach ciasto, rewelacja. Robię je często bo każdemu zawsze smakuje! Polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy żółtka połączone z wodą. Wsypujemy mąki, kawę cappuccino, proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w formach 25/36 w temperaturze 180 stopni do 30 minut każdy. Chłodne przekrawamy na pół. Składniki do naparu łączymy ze sobą i chłodnym nasączamy każde ciasto. Masa: Czekoladę i batonika łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na ogniu w mleku. Studzimy. Łączymy z utartymi margarynami. Dosładzamy cukrem pudrem i dodajemy alkohol do smaku. Ciasto przekładamy masą.