Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rozpływające się w ustach ciasto, rewelacja. Robię je często bo każdemu zawsze smakuje! Polecam!
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2801
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4406
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27587
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2801
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4406
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 528
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy żółtka połączone z wodą. Wsypujemy mąki, kawę cappuccino, proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w formach 25/36 w temperaturze 180 stopni do 30 minut każdy. Chłodne przekrawamy na pół. Składniki do naparu łączymy ze sobą i chłodnym nasączamy każde ciasto. Masa: Czekoladę i batonika łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na ogniu w mleku. Studzimy. Łączymy z utartymi margarynami. Dosładzamy cukrem pudrem i dodajemy alkohol do smaku. Ciasto przekładamy masą.