Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rozpływające się w ustach ciasto, rewelacja. Robię je często bo każdemu zawsze smakuje! Polecam!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4794
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4794
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy żółtka połączone z wodą. Wsypujemy mąki, kawę cappuccino, proszek do pieczenia. Mieszamy i dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w formach 25/36 w temperaturze 180 stopni do 30 minut każdy. Chłodne przekrawamy na pół. Składniki do naparu łączymy ze sobą i chłodnym nasączamy każde ciasto. Masa: Czekoladę i batonika łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na ogniu w mleku. Studzimy. Łączymy z utartymi margarynami. Dosładzamy cukrem pudrem i dodajemy alkohol do smaku. Ciasto przekładamy masą.