Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i baaardzo smaczne ciasto,w którym czuć bakalie zapach skórki pomarańczowej dopełnia fantastycznego smaku.Serdecznie polecam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 601
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 280
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 601
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 280
Składniki
Margarynę zmiksować z żółtkami i cukrami. Białka ubić na pianę. Dodać mąkę pr.do pieczenia,śmietanę,i zmiksować.Na końcu dodać pianę i już zmiksować na wolnych obrotach. Ciasto podzielić na dwie części,do jasnej dodać zapach waniliowy,połowę skórki i żurawiny. Blaszkę 24/35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać jasne ciasto. Do drugiej połowy ciasta dać zapach migdałowy ,kakao ,oraz resztę skórki i żurawiny,zmiksować i wylać na jasne ciasto. Dać do nagrzanego piekarnika do 150st.piec 10min po tym czasie zwiększyć temp.do 190st i piec godz.a najlepiej do suchego patyczka. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!