Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1173
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4428
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 68
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7524
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1173
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4428
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 68
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7524
Składniki
Jajka utrzeć na kogla- mogla z cukrem. Dodać mąkę i wymieszać. Mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleko wlać kogla-mogla. Gotować i mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń przestudzić. Masło spienić tzn. dobrze utrzeć. Dodać cukier i dalej ucierać. Dodać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i mleko w którym wcześniej była rozpuszczona soda. Dodać dżem. Mieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Wyrównać. Ciepły, ale nie gorący budyń wyłożyć na środek ciasta. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Ciasto wystudzić. Czekoladę deserową połamać i włożyć do torebki foliowej i dodać mleko. Torebkę zanurzyć w ciepłej wodzie. Czekoladę i mleko pomasować palcami aż się połączą. Ściąć rożek torebki i udekorować ciasto. Tak samo postąpić z czekoladą białą i mleczną. Smacznego.