Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie. Wszyscy mogą je upiec i nie ma tłumaczenia, że mi nie wychodzi, ja nie umiem. To po prostu, musi się udać. Wystarczy wrzucić kolejno składniki do miski i wymieszać. Czym chcecie, widelcem, łyżką, lub trzepaczką, tak jak ja :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35869
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Morele umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Składniki na kruszonkę, przełożyć do miski. Zagnieść palcami, żeby powstała kruszonka. Wstawić do lodówki, na czas przygotowania ciasta. Do miski wbić jajka następnie po kolei dodawać resztę składników. Cukier, jogurt, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać, widelcem, łyżką, lub trzepaczką. Można użyć miksera, ale nie ma takiej potrzeby. Ja wymieszałam trzepaczką. Gotowe ciasto, przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć morele, lub inne owoce. Wierzch posypać kruszonką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.