Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze ciasto w świecie. Wszyscy mogą je upiec i nie ma tłumaczenia, że mi nie wychodzi, ja nie umiem. To po prostu, musi się udać. Wystarczy wrzucić kolejno składniki do miski i wymieszać. Czym chcecie, widelcem, łyżką, lub trzepaczką, tak jak ja :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4036
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1762
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4036
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1762
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Składniki
Morele umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Składniki na kruszonkę, przełożyć do miski. Zagnieść palcami, żeby powstała kruszonka. Wstawić do lodówki, na czas przygotowania ciasta. Do miski wbić jajka następnie po kolei dodawać resztę składników. Cukier, jogurt, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać, widelcem, łyżką, lub trzepaczką. Można użyć miksera, ale nie ma takiej potrzeby. Ja wymieszałam trzepaczką. Gotowe ciasto, przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć morele, lub inne owoce. Wierzch posypać kruszonką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.