Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cisto o wdzięcznej nazwie wiewiórka :) Naprawdę pyszne. Puszyste i mięciutkie z orzechami, jabłkami i rozgrzewającym cynamonem. W sam raz, na jesienne dni. Ja piekę to ciasto, przez cały rok, ale kojarzy mi się ono właśnie z jesienią. Bardzo polecam. Jest proste i szybkie w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i miodem. Dodać mąkę, sodę proszek, cynamon i kakao. Następnie wlać olej i zmiksować. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Na koniec wsypać orzechy.
Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.