Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie ciasto wśniowe z serkam homogenizowanymi o spodzie nutlellowo-sucharkowym
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Składniki
spód: rozkruszyć na drobno sucharki, wymieszać z nutellą, ułożyć na blachę, schłodzić. MASA SERNIKOWA: rozpuścić 2 łyżki żelatyny w 0,5 szkl wody. Po ostygnięciu wymieszać z serkami homogenizowanymi, wyłożyć na blachę z nutellą. Schłodzić. MASA ŚMIETANKOWA: ubić śmietanę na sztywno, dodać żelatynę (3 łyżeczki rozpuszczone w 0,5 szkl. wody), wymieszać, wyłożyć na masę sernikową. WIERZCH: rozpuścić 3 galaretki w 2 szklankach wody. Do gorącej wrzucić mrożone wiśnie, tężniejącą galaretkę wyłożyć na msę śmietanko. smcznego