Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam fajny przepis na ciasto z bananami i długo się do niego przymierzałam, w końcu zrobiłam i nie wyszło.... Stwierdziłam, że przepis trzeba trochę poprawić, co też zrobiłam. I tym razem się udało. Warto było próbować. Myślę, że zrobię je jeszcze nie raz.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16010
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16010
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Składniki
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Cukier i jajka zmiksować na puszystą masę, dodać śmietanę i wymieszać. Przesiać mąkę i razem z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej.
Banany obrać i skropić sokiem z cytryny. Ciasto przełożyć do formy i poukładać na nim banany.
Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut, aż ciasto się lekko przyrumieni.
W międzyczasie rozpuścić masło, dodać do niego pozostałe składniki i wymieszać. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto.
Ponownie wstawić do piekarnika i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu zostawić na 15-20 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.