Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto .Bardzo smakuje zwłaszcza dzieciom.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4968
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327930
Składniki
Masło roztapiam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno. Żółtka mieszam z cukrem , dodaję masło , gorącą wodę, mąkę , proszek do pieczenia i kakao i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję ubite białka i delikatnie mieszam łyżką. Piekę ok40 min. w 180 stopniach.Ja piekłam w małej tortownicy.
Po upieczeniu studzę. Galaretkę mieszam w 250 ml gorącej wody. Banany odieram , kroję na pól i skraplam sokiem z cytryny. Ciasto kroję na połowę. Ja górę pokruszyłam , ale nie trzeba. Na spód układam banany i wlewam ok. połowy tężejącej garaletki. Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję resztę galaretki wkładam na banany. Przykrywam lub posypuję górą ciasta. Umieszczam w lodówce na ok.3 godziny. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do śmietany dodać cukier puder.