Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto .Bardzo smakuje zwłaszcza dzieciom.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 115
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 31
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 115
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 93
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Składniki
Masło roztapiam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno. Żółtka mieszam z cukrem , dodaję masło , gorącą wodę, mąkę , proszek do pieczenia i kakao i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję ubite białka i delikatnie mieszam łyżką. Piekę ok40 min. w 180 stopniach.Ja piekłam w małej tortownicy.
Po upieczeniu studzę. Galaretkę mieszam w 250 ml gorącej wody. Banany odieram , kroję na pól i skraplam sokiem z cytryny. Ciasto kroję na połowę. Ja górę pokruszyłam , ale nie trzeba. Na spód układam banany i wlewam ok. połowy tężejącej garaletki. Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję resztę galaretki wkładam na banany. Przykrywam lub posypuję górą ciasta. Umieszczam w lodówce na ok.3 godziny. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do śmietany dodać cukier puder.