Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciasto .Bardzo smakuje zwłaszcza dzieciom.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Masło roztapiam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywno. Żółtka mieszam z cukrem , dodaję masło , gorącą wodę, mąkę , proszek do pieczenia i kakao i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję ubite białka i delikatnie mieszam łyżką. Piekę ok40 min. w 180 stopniach.Ja piekłam w małej tortownicy.
Po upieczeniu studzę. Galaretkę mieszam w 250 ml gorącej wody. Banany odieram , kroję na pól i skraplam sokiem z cytryny. Ciasto kroję na połowę. Ja górę pokruszyłam , ale nie trzeba. Na spód układam banany i wlewam ok. połowy tężejącej garaletki. Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję resztę galaretki wkładam na banany. Przykrywam lub posypuję górą ciasta. Umieszczam w lodówce na ok.3 godziny. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można do śmietany dodać cukier puder.