Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 983
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Składniki
Ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy po jednym całym jajku i cały czas miksujemy.Gdy jajka połączą się z margaryną dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i wszystko razem łączymy
Banany obieramy ze skóry i kroimy na pól plastry ,skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem (nie musi być dokładnie) ,dodajemy do ciasta i mieszamy mikserem lub łyżką
Formę keksową o wymiarach 8/32 cm wysmarować tłuszczem ,wysypać bułką tartą,przełożyć do niej ciasto ,włożyć do piekarnika i piec w temp.180-200 stopni około 40-50 minut.Sprawdzamy patyczkiem ,gdy patyczek jest suchy po wyjęciu z ciasta ,ciasto jest upieczone