Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2413
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2413
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1881
Składniki
Masło zmieszać z cukrem, kolejno dodawać jajka, aromat cytrynowy i sól, doprowadzić do konsystencji piany.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, połączyć z masłem i mieszając dodawać po łyżce mleka.
Śliwki umyć, przepołowić na pół i usunąć pestki.
Blachę wysmarować tłuszczem , posypać tartą bułką. ,następnie nałożyć ciasto .Na wierzchu ułożyć śliwki.
Piec w nagrzanym piekarniku około 45 - 50 minut.