Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.
Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.
Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.