Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12185
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16288
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12185
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16288
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.
Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.
Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.