Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.
Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.
Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.