Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z borówkami bez pieczenia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21138
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1876
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21138
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1876
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody.
Po przestudzeniu wymieszać z borówkami.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z borówkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę. Wierzch posypać orzeszkami i startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!