Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z borówkami bez pieczenia
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 50
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 50
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1170
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 50
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 269
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 50
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 26
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1170
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody.
Po przestudzeniu wymieszać z borówkami.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z borówkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę. Wierzch posypać orzeszkami i startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!