Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z borówkami bez pieczenia
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1161
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 903
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1161
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 903
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody.
Po przestudzeniu wymieszać z borówkami.
Biszkopty ułożyć na blaszce (u mnie tortownica 24 cm), lekko namoczyć w mleku lub wodzie z cytryną.
Gdy galaretka z borówkami zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopty i odstawić do lodówki do stężenia.
Mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem, w gorące dni dodać śmietan fix dla usztywnienia.
Gotowy krem wyłożyć na zgęstniałą galaretkę. Wierzch posypać orzeszkami i startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Smacznego!