Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na kruchym spodzie z borówkami i masą z serka mascarpone. Lekkie i orzeźwiające, z pewnością nie poprzestaniecie na jednym kawałku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Herbatniki rozdrobnij w melakserze lub dokładnie rozgnieć na konsystencję piasku. Masło rozpuść i dodaj do pokruszonych ciasteczek.
Dno tortownicy wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przełóż do formy, wyrównaj powierzchnię.
Borówki zblenduj. Słodką śmietankę ubij z cukrem na puszystą masę. Do bitej śmietany dodaj zblendowane borówki i serek mascarpone. Składniki zmiksuj na jednolitą masę.
Krem jagodowy z serkiem mascarpone wyłóż na ciasteczkowy spód. Górę ciasta oprósz wiórkami kokosowymi. Udekoruj borówkami.
Ciasto z borówkami i mascarpone wstaw na minimum 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia i nakładania. Smacznego!