Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na kruchym spodzie z borówkami i masą z serka mascarpone. Lekkie i orzeźwiające, z pewnością nie poprzestaniecie na jednym kawałku.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Składniki
Herbatniki rozdrobnij w melakserze lub dokładnie rozgnieć na konsystencję piasku. Masło rozpuść i dodaj do pokruszonych ciasteczek.
Dno tortownicy wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przełóż do formy, wyrównaj powierzchnię.
Borówki zblenduj. Słodką śmietankę ubij z cukrem na puszystą masę. Do bitej śmietany dodaj zblendowane borówki i serek mascarpone. Składniki zmiksuj na jednolitą masę.
Krem jagodowy z serkiem mascarpone wyłóż na ciasteczkowy spód. Górę ciasta oprósz wiórkami kokosowymi. Udekoruj borówkami.
Ciasto z borówkami i mascarpone wstaw na minimum 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia i nakładania. Smacznego!