Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostota i klasyka w jednym no i ten smak!!!Ciasto to szybko się robi i nie wymaga jakiś wyszukanych składników.Najlepiej smakuje na drugi dzień. POLECAM!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13443
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4967
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13443
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy na gładką masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy na przemian mąkę i jogurt oraz skórkę cytrynową. Kiedy masa będzie gładka przekładamy ją na blaszkę wcześniej posmarowaną masłem i obsypaną odrobiną mąki. Na wierzchu układamy owoce, delikatnie wciskając je w ciasto. Na owocach rozkładamy kruszonkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy kilka minut w ciepłym piekarniku, a następnie studzimy na kratce.