Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche o delikatnym smaku cytryny z rabarbarem, borówkami i waniliową kruszonką jest bardzo smaczne.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać, posiekać z masłem. Następnie dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka, aromat i sok z cytryny, siekać do połączenia się składników. Zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
W między czasie przygotować kruszonkę. Do przesianej mąki dodać masło, posiekać, wlać żółtka, wsypać oba cukry, siekać i zrobić kruszonką.
Z cukru i 1/4 szklanki wody ugotować syrop. wsypać obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, zagotować, osączyć, ostudzić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny, posypać bułka tartą.
Wyłożyć rabarbar i borówki posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.