Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche o delikatnym smaku cytryny z rabarbarem, borówkami i waniliową kruszonką jest bardzo smaczne.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1858
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1858
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać, posiekać z masłem. Następnie dodać cukier waniliowy, cukier puder, żółtka, aromat i sok z cytryny, siekać do połączenia się składników. Zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny.
W między czasie przygotować kruszonkę. Do przesianej mąki dodać masło, posiekać, wlać żółtka, wsypać oba cukry, siekać i zrobić kruszonką.
Z cukru i 1/4 szklanki wody ugotować syrop. wsypać obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, zagotować, osączyć, ostudzić.
Schłodzone ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanny, posypać bułka tartą.
Wyłożyć rabarbar i borówki posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.