Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato chyli się ku końcowi, ale wciąż można kupić sezonowe owoce i cieszyć się smakiem wzbogaconych o nie, domowych ciast. Spraw sobie przyjemność (może po raz ostatni w tym sezonie) i upiecz aromatyczne ciasto z brzoskwiniami i malinami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Składniki
Ogrzej jajka do temperatury pokojowej. Utrzyj z cukrem i cukrem waniliowy na jasną, puszystą masę (mikserem na wysokich obrotach).
Zmniejsz obroty miksera do minimum. Nie przerywając miksowania, partiami przesiej do masy jajecznej mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec cienką strużką wlej do ciasta przestudzone masło. Miksuj krótko – tylko do połączenia składników.
Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy o wymiarach około 20x26 cm.
Rozsyp na cieście maliny i pokrojone na niewielkie kawałki brzoskwinie. Lekko wciśnij owoce do środka ciasta.
Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około 30-40 minut (do suchego patyczka).
Gdy ciasto całkowicie wystygnie, oprósz je cukrem pudrem.