Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato chyli się ku końcowi, ale wciąż można kupić sezonowe owoce i cieszyć się smakiem wzbogaconych o nie, domowych ciast. Spraw sobie przyjemność (może po raz ostatni w tym sezonie) i upiecz aromatyczne ciasto z brzoskwiniami i malinami.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14379
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5821
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14379
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Składniki
Ogrzej jajka do temperatury pokojowej. Utrzyj z cukrem i cukrem waniliowy na jasną, puszystą masę (mikserem na wysokich obrotach).
Zmniejsz obroty miksera do minimum. Nie przerywając miksowania, partiami przesiej do masy jajecznej mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec cienką strużką wlej do ciasta przestudzone masło. Miksuj krótko – tylko do połączenia składników.
Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy o wymiarach około 20x26 cm.
Rozsyp na cieście maliny i pokrojone na niewielkie kawałki brzoskwinie. Lekko wciśnij owoce do środka ciasta.
Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około 30-40 minut (do suchego patyczka).
Gdy ciasto całkowicie wystygnie, oprósz je cukrem pudrem.