Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto na naszą nadchodzącą jesienną porę!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 80
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 483
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 80
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 483
Składniki
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Masa budyniowa: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- masa budyniowa- nutella- biszkopt- nutella- masa budyniowa