Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w internecie. Godny polecenia. Łatwy i smaczny. Posmakuje Małym i Dużym :-)
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 19
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 88
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 19
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 88
Składniki
Masło, miód i krówki wkładamy do garnka. Na małym ogniu pidgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Jeszcze chwilę gotujemy dość często mieszając. Dodajemy ulubione dodatki-u mnie żurawina. Mieszamy. Wyłączamy gaz.
Chrupki łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gorącej mady krówkowej. Dokładnie mieszamy aby chrupki oblepiły się masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia tak aby później można było nim również przykryć ciasto. Masę wykładamy na blaszkę dobrze ugniatając. Przykrywamy papierem. Na wierzch kładziemy coś ciężkiego-u mnie desja do krojenia i 2 butelki wody 1,5l. Gdy wystygnie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki kroimy na kawałki lub batoniki. I smacznego! Moim Chłopcom smakowało :-)