Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z czereśniami.Idealne do popołudniowej kawki, zamiast czereśni możesz użyć dowolnych owoców sezonowych np śliwek , wiśni, gruszek czy malin
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 137
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 133
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 233
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 137
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 133
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 233
Składniki
Czereśnie opłukaj i usuń pestki. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , ucierając dodawaj po jednym jajku, następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą.
Blachę o wymiarach 25x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół ciasta ułóż czereśnie skórką do dołu na czereśnie wyłóż resztę ciasta. Ciasto piecz około 45 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.