Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z czereśniami.Idealne do popołudniowej kawki, zamiast czereśni możesz użyć dowolnych owoców sezonowych np śliwek , wiśni, gruszek czy malin
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 105
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1718
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 105
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 510
Składniki
Czereśnie opłukaj i usuń pestki. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , ucierając dodawaj po jednym jajku, następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą.
Blachę o wymiarach 25x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół ciasta ułóż czereśnie skórką do dołu na czereśnie wyłóż resztę ciasta. Ciasto piecz około 45 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.