Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z czereśniami.Idealne do popołudniowej kawki, zamiast czereśni możesz użyć dowolnych owoców sezonowych np śliwek , wiśni, gruszek czy malin
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14595
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1859
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14595
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Czereśnie opłukaj i usuń pestki. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , ucierając dodawaj po jednym jajku, następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą.
Blachę o wymiarach 25x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół ciasta ułóż czereśnie skórką do dołu na czereśnie wyłóż resztę ciasta. Ciasto piecz około 45 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.