Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czereśniami, amaretto, budyniem waniliowym i cynamonem. Tego nie może zabraknąć w Twojej kuchni! Spróbuj koniecznie, a na pewno na stałe wpisze się w Twoje menu imprezowe!
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 167
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 87
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 160
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 167
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 87
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 160
Składniki
Czereśnie odsączamy. Część soku z czereśni przelewamy do garnuszka, resztę przelewamy do osobnego pojemnika. Do pojemnika wsypujemy budyń waniliowy i dokładnie mieszamy, całość przelewamy do zagotowanego soku i gotujemy budyń. Do ugotowanego budyniu dodajemy czereśnie, amaretto i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w malakserze, dokładnie miksujemy i gotowym ciastem wykładamy formę do pieczenia.
W malakserze umieszczamy wszystkie składniki na kruszonkę i miksujemy. Budyń w połączeniu z czereśniami i amaretto przelewamy do wyłożonej ciastem blaszki. Na górę nakładamy wcześniej przygotowaną kruszonkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Masę nakładamy na górę ciasta i posypujemy kawałkami czekolady. Gotowe!