Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne ciasto. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Cóż można dodać więcej? Serdecznie polecam.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47918
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5445
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47918
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165764
Składniki
Jeżeli mamy porzeczki mrożone, to dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić. Dodać do mąki. Nadal ubijać mikserem powoli dodając olej, jogurt, ekstrakt waniliowy. Gdy ciasto stanie się jednolite, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Na wierzch porzeczki, rodzynki i posiekana czekolada. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.