Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto w pierwotnej wersji robiłam z marchewką i nazywało się "Marchwiarz" jednak tym razem spróbowałam zrobić z dynią i wyszło mniamuśne ;) Robi się je niezwykle szybko :)
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 405
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 405
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Składniki
Jajka i cukier utrzeć. Dodać mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy i przyprawy wszystko razem dokładnie wymieszać. Na końcu dodać bakalie i startą dynię delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać np. kokosem, przełożyć ciasto wyrównać i piec w 180 stopniach ok 45-55 minut. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego