Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, aromatyczne i niesamowicie smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3419
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1254
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 458
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3419
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1013
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Całość wymieszać. Następnie dodać jajka, puree, olej i orzechy. Znów całość wymieszać. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Do naczynia umieszczonego nad parą pokruszyć czekoladę i dodać mleko. Całość wymieszać. Otrzymaną w ten sposób polewą posmarować wystudzone ciasto.