Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, aromatyczne i niesamowicie smaczne ciasto. Serdecznie polecam.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18890
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9518
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 690
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18890
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9518
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4082
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 690
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Całość wymieszać. Następnie dodać jajka, puree, olej i orzechy. Znów całość wymieszać. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Do naczynia umieszczonego nad parą pokruszyć czekoladę i dodać mleko. Całość wymieszać. Otrzymaną w ten sposób polewą posmarować wystudzone ciasto.