Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne i bardzo ładnie prezentuje się na stole:)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1899
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 236
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3563
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1899
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 236
Składniki
Pieczemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , następnie po jednym żółtku i nadal ubijamy mikserem. Dodajemy małymi porcjami make wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min w temp 170 stopni. Schłodzony kroimy na pół.
Krem przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody . Pozostawiamy do stężenia.
Przełożenie ciasta: Na jeden placek nakładamy połowę kremu, na to mleczko pozostawiając l2cm lukę, w którą nakładamy tężęjącą galaretkę. Na to dajemy pozostały krem i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja zrobiłam ciemną polewę i posypałam kolorowymi wiórkami czekoladowymi.
Wstawiamy do lodówki. SMACZNEGO!