Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne , aromatyczne, lekkie ciasto, prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14630
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4514
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43736
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 551
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14630
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4514
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43736
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 551
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie wymieszać , na końcu rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do przygotowanej blaszki wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Z granata wyłuskać pestki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać pestki granata oraz tężejącą galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Połowę ciasta posmarować połową masy krówkowej i wyłożyć na nią przygotowaną masę.
Przykryć drugą połową ciasta, posmarować resztą masy krówkowej, posypać płatkami migdałowymi. schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.