Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne , aromatyczne, lekkie ciasto, prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie wymieszać , na końcu rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do przygotowanej blaszki wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Z granata wyłuskać pestki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać pestki granata oraz tężejącą galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Połowę ciasta posmarować połową masy krówkowej i wyłożyć na nią przygotowaną masę.
Przykryć drugą połową ciasta, posmarować resztą masy krówkowej, posypać płatkami migdałowymi. schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.