Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne , aromatyczne, lekkie ciasto, prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6718
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 407
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6718
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 217
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 155
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 407
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać produkty sypkie wymieszać , na końcu rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do przygotowanej blaszki wlać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia.
Z granata wyłuskać pestki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać pestki granata oraz tężejącą galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Połowę ciasta posmarować połową masy krówkowej i wyłożyć na nią przygotowaną masę.
Przykryć drugą połową ciasta, posmarować resztą masy krówkowej, posypać płatkami migdałowymi. schłodzić w lodówce 4 godziny , podzielić na porcje.