Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto na oleju z gruszką, kaki i polewą kakaową. Udekorowane plasterkami suszonych jabłek, aromatyczne - doskonałe na jesienny wieczór.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        
                Składniki
Kaki i gruszkę obrać ze skórki, pokroić na plastry, skropić sokiem z połowy cytryny. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dolać olej, zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko połączyć szpatułką. Dodać sok z połowy cytryny, wymieszać.
Ciasto przełożyć do małej tortownicy. W ciasto powkładać naprzemiennie gruszkę i kaki. Wstawić do piekarnika 180 st. na około 40-45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Polewa kakaowa: w garnuszku połączyć kilka łyżek wody, kawałeczek masła, cukier i kakao. Podgrzać do rozpuszczenia składników i lekkiego zgęstnienia.
Wystudzone ciasto udekorować polewą kakaową, plasterkami suszonych jabłek lub orzechami.