Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne w smaku i ekspresowe do przygotowania. Idealne na lekki i szybki deser.
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2479
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2479
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do naczynia przekładamy margarynę lub masło w temperaturze pokojowej, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo jajka i dalej miksujemy do połączenia się składników.
Mąkę mieszamy z cukrem waniliowym proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy stopniowo do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
Gruszki obieramy ze skóry, kroimy na pół wyciągamy gniazdo z nasionami i kroimy w paski. Gotową masę przelewamy do tortownicy a na wierzch wciskamy pokrojone plastry gruszek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 180°C przez 1 godzinę
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.