Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo łatwe ciasto z gruszkami. Ciasto bardzo wilgotne, delikatne w smaku i ekspresowe do przygotowania. Idealne na lekki i szybki deser.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do naczynia przekładamy margarynę lub masło w temperaturze pokojowej, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo jajka i dalej miksujemy do połączenia się składników.
Mąkę mieszamy z cukrem waniliowym proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy stopniowo do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
Gruszki obieramy ze skóry, kroimy na pół wyciągamy gniazdo z nasionami i kroimy w paski. Gotową masę przelewamy do tortownicy a na wierzch wciskamy pokrojone plastry gruszek. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 180°C przez 1 godzinę
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.