Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto z jabłkami i olejem rzepakowym, proste w wykonaniu.
tortownica śr. 26 cm, robot kuchenny
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę. 2. Stopniowo dodawać cukier. 3. Małymi porcjami dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia i aromat. Dobrze wymieszać. 4. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem. 5. Obrać jabłka, pokroić w grube plastry, posypać je cynamonem. 6. Jabłka ułożyć na cieście. Piec 45 min. 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.