Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto z jabłkami i olejem rzepakowym, proste w wykonaniu.
 
        tortownica śr. 26 cm, robot kuchenny
 
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17142
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6650
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17142
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6650
 
         
        Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę. 2. Stopniowo dodawać cukier. 3. Małymi porcjami dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia i aromat. Dobrze wymieszać. 4. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem. 5. Obrać jabłka, pokroić w grube plastry, posypać je cynamonem. 6. Jabłka ułożyć na cieście. Piec 45 min. 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.