Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto z jabłkami i olejem rzepakowym, proste w wykonaniu.
tortownica śr. 26 cm, robot kuchenny
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52022
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 123
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52022
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 123
Składniki
1. Oddzielić białka od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę. 2. Stopniowo dodawać cukier. 3. Małymi porcjami dodawać mąkę, olej i proszek do pieczenia i aromat. Dobrze wymieszać. 4. Gotowe ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem. 5. Obrać jabłka, pokroić w grube plastry, posypać je cynamonem. 6. Jabłka ułożyć na cieście. Piec 45 min. 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.