Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać masło, cynamon i chwilę poddusić. Wymieszać z posiekanymi migdałami lub orzechami, ewentualnie dosłodzić. Cztery jajka różnić, oddzielić żółtka od białek. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać wiórki margaryny, 4 żółtka, jedno całe jajko, śmietanę, cukier i cukier waniliowy. szybko zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Formę o wymiarach 30x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Po godzinie rozwałkować ciasto, przełożyć do formy, nakłuć widelcem. Podpiec, około 15 minut, w piekarniku nagrzanym do 180stopni na złoty kolor. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder, ubijać przez 10 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie pianę, posypać migdałami. Ciasto piec 30minut w piekarniku nagrzanym do 170stopni.