Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, a przy tym prosty i szybki w przygotowaniu placek.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 160
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 282
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 55
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 160
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 282
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 55
Składniki
Lekko osolone białka ubić z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodając olej, wodę, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Następnie delikatnie wmieszać jabłka i rabarbar. Gotowe ciasto przelać do blaszki (o wymiarach około 24cm na 24 cm) natłuszczonej i wysypanej bułką tarta lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w 160 stopni ok.60 minut Przed podaniem można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.