Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, a przy tym prosty i szybki w przygotowaniu placek.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 759
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22798
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15207
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45745
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 759
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22798
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15207
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45745
Składniki
Lekko osolone białka ubić z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodając olej, wodę, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Następnie delikatnie wmieszać jabłka i rabarbar. Gotowe ciasto przelać do blaszki (o wymiarach około 24cm na 24 cm) natłuszczonej i wysypanej bułką tarta lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w 160 stopni ok.60 minut Przed podaniem można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.