Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto piekę od lat ale znajoma doradziła mi by dodać do niego stopione masło. Dzięki temu zyskało na smaku i aromacie. Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11167
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13401
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11167
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13401
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Rodzynki zalać na 15 minut rumem. Po tym czasie osączyć na sicie. W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek, cynamon, sodę . Do drugiego wbić jajka, dodać cukier, aromat i zmiksować. Masło roztopić i po ostudzeniu wlać do masy jajecznej . Dodać suche składniki i osączone rodzynki. Połączyć z pokrojonymi jabłkami Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy o wymiarach 25/34 cm. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po upieczniu oprószyć cukrem pudrem.