Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto piekę od lat ale znajoma doradziła mi by dodać do niego stopione masło. Dzięki temu zyskało na smaku i aromacie. Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 98
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7566
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 98
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7566
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę. Skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Rodzynki zalać na 15 minut rumem. Po tym czasie osączyć na sicie. W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek, cynamon, sodę . Do drugiego wbić jajka, dodać cukier, aromat i zmiksować. Masło roztopić i po ostudzeniu wlać do masy jajecznej . Dodać suche składniki i osączone rodzynki. Połączyć z pokrojonymi jabłkami Dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy o wymiarach 25/34 cm. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto po upieczniu oprószyć cukrem pudrem.