Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho na zimno,przepis pani Ewy Wachowicz z książki"Ewa gotuje"ulubione
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3216
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1337
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3216
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1337
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 190
Składniki
Jabłka obieramy,kroimy w kostkę,wrzucamy do garnka,wlewamy wodę,gotujemy do momentu,aż utworzy się marmolada,następnie dodajemy cukier i cynamon,mieszamy.
Zdejmujemy z ognia,do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę,mieszamy aby nie było grudek.
Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów,na to wylewamy połowę jabłkowej masy,następnie układamy biszkopty(2 warstwy) i wylewamy resztę masy.Ciasto wstawiamy do lodówki.Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.