Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho na zimno,przepis pani Ewy Wachowicz z książki"Ewa gotuje"ulubione
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15019
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 158
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 86
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15019
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 158
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 86
Składniki
Jabłka obieramy,kroimy w kostkę,wrzucamy do garnka,wlewamy wodę,gotujemy do momentu,aż utworzy się marmolada,następnie dodajemy cukier i cynamon,mieszamy.
Zdejmujemy z ognia,do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę,mieszamy aby nie było grudek.
Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów,na to wylewamy połowę jabłkowej masy,następnie układamy biszkopty(2 warstwy) i wylewamy resztę masy.Ciasto wstawiamy do lodówki.Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.