Smaczny domowy wypiek bez białego cukru i glutenu. Zachwyć swoich gości i przygotuj ten prosty deser. Kilka składników, kilka minut pracy i gotowe. Ciasto idealne do herbaty lub czarnej kawy.
Ciasto z jagodami goji
Składniki
Ciasto
- 550g czerwonej fasoli z puszki
- 8 jaj
- 1 1/2 dużego banana
- 2 łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka kardamonu
- łyżeczka imbiru w proszku
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki oleju
Polewa
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki kakao w proszku
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki mleka
Dodatki
- 150g suszonych jagód goji do ciasta i dekoracji
Składniki
Ciasto
- 550g czerwonej fasoli z puszki
- 8 jaj
- 1 1/2 dużego banana
- 2 łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka kardamonu
- łyżeczka imbiru w proszku
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki oleju
Polewa
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki kakao w proszku
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki mleka
Dodatki
- 150g suszonych jagód goji do ciasta i dekoracji

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki ciasta blendujemy w głębokiej misce na gładką masę.
Do gotowego ciasta dodajemy 100g suszonych jagód goji. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy polewę: Do roztopionego masła dodajemy kakao, ksylitol i mleko. Dokładnie mieszamy trzepaczką. Gdyby polewa była za gęsta dodajemy więcej mleka
Upieczone ciasto polewamy polewą kakaową i dekorujemy pozostałymi suszonymi jagodami. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 939

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 328
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 939

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 328



Składniki
- 550g czerwonej fasoli z puszki
- 8 jaj
- 1 1/2 dużego banana
- 2 łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka kardamonu
- łyżeczka imbiru w proszku
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki kakao w proszku
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki mleka
- 150g suszonych jagód goji do ciasta i dekoracji
Wszystkie składniki ciasta blendujemy w głębokiej misce na gładką masę.
Do gotowego ciasta dodajemy 100g suszonych jagód goji. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy polewę: Do roztopionego masła dodajemy kakao, ksylitol i mleko. Dokładnie mieszamy trzepaczką. Gdyby polewa była za gęsta dodajemy więcej mleka
Upieczone ciasto polewamy polewą kakaową i dekorujemy pozostałymi suszonymi jagodami. Smacznego!
Zdjęcie nie zachęca do próbowania..
Ciasto wyglada jak asfalt.....pewno nadrabia smakiem.