Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto podobne w smaku do biszkoptowego do którego nadają się inne owoce jak maliny, porzeczki czy jagody. Szybkie i łatwe do zrobienia i upieczenia. Jest mięciutkie, w którym słodko waniliowy smak ciasta miesza się z lekko kwaskowatym smakiem owoców. Dobre jest podane z bitą śmietaną
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Tłuszcz utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Gdy jest dobrze utarte, dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu Wsypać przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia Wlać śmietankę. Wymieszać wszystko razem.
Blachę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, albo posmarować margaryną. Ciasto przełożyć na papier, wyrównać i układać gęsto owoce lekko wciskając je w ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30- 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzić i posypać z wierzchu cukrem.