Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne :)
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3060
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 811
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3060
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 811
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i posiekać na mniejsze kawałki. Zasypać cukrem i cukrem waniliowym, odstawić na 1/2 godziny aby puściły sok. Soku nie odlewać. Po tym czasie wlać żółtka, olej i wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać kakao. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę wymieszaną z kakaem wsypać do masy z jabłkami. Mieszać łyżką. Dodać ubitą pianę z białek. Dokładnie połączyć składniki ze sobą. Ciasto wylać na blachę o wym. 23/ 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp 150* 40 minut lub do suchego patyczka.