Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Dodać kefir. Na koniec dodawać mąkę i proszek. Można robić wszystko w robocie lub mikserem. Składniki na posypkę wymieszać.
Na blachę (prostokątną) wyłożyć ciasto a na cieście rozłożyć posypkę. Piec 45-50 min. w temp. 180 st. (w piekarniku z termoobiegiem krócej!). Sprawdzić pod koniec patyczkiem czy jest już gotowe. Po wyjęciu z pieca, na ciepłe jeszcze ciasto wylać delikatnie i równomiernie śmietanę.