Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27833
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27833
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Ubić białka, dodać cukier i żółtka. Dodać kefir. Na koniec dodawać mąkę i proszek. Można robić wszystko w robocie lub mikserem. Składniki na posypkę wymieszać.
Na blachę (prostokątną) wyłożyć ciasto a na cieście rozłożyć posypkę. Piec 45-50 min. w temp. 180 st. (w piekarniku z termoobiegiem krócej!). Sprawdzić pod koniec patyczkiem czy jest już gotowe. Po wyjęciu z pieca, na ciepłe jeszcze ciasto wylać delikatnie i równomiernie śmietanę.