Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 130
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7853
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2862
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 130
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7853
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2862
Składniki
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.
KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Na górę wylać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO :)