Ciasto z kremem budyniowym
Składniki
- biszkopt
- 3, jajka
- 9,40 dkg, mąki
- 9,4 dkg, cukru
- 3/4 łyżeczki, proszku do pieczenia
- krem
- 1/2 litra, mleka
- 1, budyń waniliowy
- galaretka, obojetnie jaka
- 190 g, margaryny
- owoc, np. banan
- GÓRA
- jedna dowolna galaretka
Składniki
- biszkopt
- 3, jajka
- 9,40 dkg, mąki
- 9,4 dkg, cukru
- 3/4 łyżeczki, proszku do pieczenia
- krem
- 1/2 litra, mleka
- 1, budyń waniliowy
- galaretka, obojetnie jaka
- 190 g, margaryny
- owoc, np. banan
- GÓRA
- jedna dowolna galaretka

Etapy przygotowania
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.
KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Na górę wylać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO :)
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 334

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 385

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 787
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 334

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 385

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 787



Składniki
- biszkopt
- 3, jajka
- 9,40 dkg, mąki
- 9,4 dkg, cukru
- 3/4 łyżeczki, proszku do pieczenia
- krem
- 1/2 litra, mleka
- 1, budyń waniliowy
- galaretka, obojetnie jaka
- 190 g, margaryny
- owoc, np. banan
- GÓRA
- jedna dowolna galaretka
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.
KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Na górę wylać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO :)