Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 464
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1202
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4652
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 464
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1202
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4652
Składniki
CIASTO: Cukier, margarynę, żółtka ucieramy, dodajemy dżem, kakao, proszek, mąkę i pianę z białek. Wszystko razem mieszamy i pieczemy bez papieru w formie o wymiarach 40cm x 25cm na 180 stopni.
KREM: Ugotować 6 łyżek grysiku w 1/2 litra mleka. Do gotowania dodajemy 15 dkg cukru. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny dodając stopniowo grysik. Na koniec dodajemy olejek migdałowy.
POLEWA: Rozpuszczamy 1/2 kostki margaryny z 5 łyżkami cukru, 2 łyżkami wody i 1łyżką kakao. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Na ciasto wykładamy krem i wylewamy gorącą polewę.