Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13851
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6309
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13851
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6309
Składniki
CIASTO: Cukier, margarynę, żółtka ucieramy, dodajemy dżem, kakao, proszek, mąkę i pianę z białek. Wszystko razem mieszamy i pieczemy bez papieru w formie o wymiarach 40cm x 25cm na 180 stopni.
KREM: Ugotować 6 łyżek grysiku w 1/2 litra mleka. Do gotowania dodajemy 15 dkg cukru. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy kostkę margaryny dodając stopniowo grysik. Na koniec dodajemy olejek migdałowy.
POLEWA: Rozpuszczamy 1/2 kostki margaryny z 5 łyżkami cukru, 2 łyżkami wody i 1łyżką kakao. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Na ciasto wykładamy krem i wylewamy gorącą polewę.