Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu. Smacznego
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16201
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8799
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 662
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 16201
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8799
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 662
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8312
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka posypać proszkiem do pieczenia i zalać octem winnym, dokładnie wymieszać. Cukier dodawać porcjami do ubitych białek, cały czas ubijając. Żółtka dokładnie wymieszać do białek i zmiksować, dodać przesianą mąkę i zmiksować na niskich obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto wylać do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 175C. Ostudzić.
Wykończenie: Biszkopt nasączyć lekko pączem z herbaty. Wyłożyć krem budyniowy i wyrównać. Na krem układać truskawki przekrojone na pół.