Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu. Smacznego
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 803
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 803
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8160
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13033
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 370
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2237
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka posypać proszkiem do pieczenia i zalać octem winnym, dokładnie wymieszać. Cukier dodawać porcjami do ubitych białek, cały czas ubijając. Żółtka dokładnie wymieszać do białek i zmiksować, dodać przesianą mąkę i zmiksować na niskich obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto wylać do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 175C. Ostudzić.
Wykończenie: Biszkopt nasączyć lekko pączem z herbaty. Wyłożyć krem budyniowy i wyrównać. Na krem układać truskawki przekrojone na pół.