Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zwykłe ciasta szybkie w wykonaniu ? Podam Państwu bardzo prosty i szybki przepis na zwykłe ciasto z dodatkiem majonezu oraz jabłek pokrojonych w drobniejszą kostkę i dodatkiem cynamonu
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 867
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5459
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17733
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 867
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5459
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17733
 
         
         
                Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać cukier całość dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą masę jajeczną. Do zmiksowanej puszystej masy wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać aromat kto jaki lubi oraz majonez najlepiej gdy jest mocno gęsty. Całość zmiksować do połączenia się składników a następnie dodać jabłka obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w mniejszą kostkę, wymieszać za pomocą łyżki
Gdy mamy już wymieszane ciasto z jabłkami wtedy przelać je do blaszki 33 na 22 wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu ciasto obsypać cynamonem ( chyba że ktoś nie lubi cynamonu można go pominąć ). Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 55 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka, 10 minut przed końcem pieczenia można nakryć folią aluminiową aby ciasto się nie spaliło. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do przestygnięcia
Jak już ciasto przestygło oddzielić je od papieru do pieczenia, posypać cukrem pudrem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto bardzo dobrze oddziela się od papieru nie przykleja się. Czas przygotowania ciasta jest krótki jedynie czas oczekiwania puki się upiecze jest dłuższy ale to w niczym nie przeszkadza aby zjeść pyszne ciasto
Ostudzone całkowicie ciasto bardzo dobrze się kroi nie ma zakalca a przede wszystkim jest bardzo smaczne. Dodany majonez w ogóle nie jest wyczuwalny, aromat mogą państwo dać według swego uznania kto jaki lubi. Takie ciasto idealnie nadaje się na weekend do popołudniowej kawy z przyjaciółmi i nie tylko