Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zwykłe ciasta szybkie w wykonaniu ? Podam Państwu bardzo prosty i szybki przepis na zwykłe ciasto z dodatkiem majonezu oraz jabłek pokrojonych w drobniejszą kostkę i dodatkiem cynamonu
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 42
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 51
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4359
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 163
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 42
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 51
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4359
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać cukier całość dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą masę jajeczną. Do zmiksowanej puszystej masy wsypać mąkę i proszek do pieczenia, dodać aromat kto jaki lubi oraz majonez najlepiej gdy jest mocno gęsty. Całość zmiksować do połączenia się składników a następnie dodać jabłka obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w mniejszą kostkę, wymieszać za pomocą łyżki
Gdy mamy już wymieszane ciasto z jabłkami wtedy przelać je do blaszki 33 na 22 wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu ciasto obsypać cynamonem ( chyba że ktoś nie lubi cynamonu można go pominąć ). Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 55 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka, 10 minut przed końcem pieczenia można nakryć folią aluminiową aby ciasto się nie spaliło. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do przestygnięcia
Jak już ciasto przestygło oddzielić je od papieru do pieczenia, posypać cukrem pudrem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ciasto bardzo dobrze oddziela się od papieru nie przykleja się. Czas przygotowania ciasta jest krótki jedynie czas oczekiwania puki się upiecze jest dłuższy ale to w niczym nie przeszkadza aby zjeść pyszne ciasto
Ostudzone całkowicie ciasto bardzo dobrze się kroi nie ma zakalca a przede wszystkim jest bardzo smaczne. Dodany majonez w ogóle nie jest wyczuwalny, aromat mogą państwo dać według swego uznania kto jaki lubi. Takie ciasto idealnie nadaje się na weekend do popołudniowej kawy z przyjaciółmi i nie tylko