Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i przyjemne :) Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 255
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 126
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17008
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 255
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 56
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 126
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17008
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy margarynę, jajka, sok z cytryny i mieszamy.
Maliny myjemy i osuszamy (kilka odkładamy do dekoracji), piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą (nadmiar odsypujemy)
Na blaszkę wylewamy ciasto, układamy na nim maliny i wkładamy do piekarnika na jakieś 40 minut. Jak ciasto juz ostygnie posypujemy cukrem pudrem i odłożonymi malinami. Życzę smacznego :)