Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i przyjemne :) Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99167
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13822
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99167
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13822
Składniki
Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy margarynę, jajka, sok z cytryny i mieszamy.
Maliny myjemy i osuszamy (kilka odkładamy do dekoracji), piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą (nadmiar odsypujemy)
Na blaszkę wylewamy ciasto, układamy na nim maliny i wkładamy do piekarnika na jakieś 40 minut. Jak ciasto juz ostygnie posypujemy cukrem pudrem i odłożonymi malinami. Życzę smacznego :)