Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na każdą okazję, nie tylko na święta. Najlepiej smakuje z dżemem z czarnej porzeczki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13544
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5711
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12521
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13544
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5711
Składniki
Biszkopt: żółtka oddziel od białek, białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wylej na blachę 24x40 cm. Piecz około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przetnij na pół.
krem: Mleko zagotuj z cukrem. Na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę. Gotuj około 8 minut. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce kaszy manny. Utrzyj na puszysty krem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu posmaruj dżem, wyłóż 3/4 kremu. Przykryj drugą połówką biszkoptu, posmaruj resztą kremu. Wierzch posyp płatkami czekolady.