Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na każdą okazję, nie tylko na święta. Najlepiej smakuje z dżemem z czarnej porzeczki.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1373
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45650
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23133
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1373
Składniki
Biszkopt: żółtka oddziel od białek, białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wylej na blachę 24x40 cm. Piecz około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przetnij na pół.
krem: Mleko zagotuj z cukrem. Na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę. Gotuj około 8 minut. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce kaszy manny. Utrzyj na puszysty krem.
Na pierwszą warstwę biszkoptu posmaruj dżem, wyłóż 3/4 kremu. Przykryj drugą połówką biszkoptu, posmaruj resztą kremu. Wierzch posyp płatkami czekolady.