Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,łatwe w przygotowaniu...
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3660
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3660
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Składniki
Sposób wykonania: Pieczemy biszkopt: 8 jaj,1 szklanka cukru,6 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao Masa:1 l śmietany 30%,2 kremy do tortu o smaku malinowym i dodatkowo
-świeże maliny,2 galaretki malinowe. Sposób wykonania:Upieczony biszkopt należy przekroić na pół,ciasto można nasączyć dowolnym ponczem(ja rozpuszczam spirytus z wodą i cukrem)Ubijamy schłodzoną śmietanę ,następnie wsypać krem do tortu i jeszcze ubić.3/4 kremu wykładamy na warstwę ciasta,przykrywamy drugą warstwą.Smarujemy wierzch pozostałym kremem,układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.