Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa,dla wielbicieli truskawki polecam pyszne ciasto:)
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, wsypujemy budynie i przesianą mąkę z proszkiem ,wylewamy na blaszkę i pieczemy 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy dodając cukier puder ,następnie wlewamy 2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody i dalej ubijamy. Na biszkopt wykładamy cienką warstwę ubitej śmietany,na to układamy pokrojone truskawki i pozostałą część ubitej śmietany. Całość zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi według przepisu na opakowaniu. Biszkopt można nasączyć 2 łyżkami spirytusu rozpuszczonymi w 0,5 szklanki wody.