Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, maślano-śmietankowe w smaku ciasto z dodatkiem kwaskowych malin i kokosu. Idealne do kawy!
Keksówka 22x8 cm
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka, potem mascarpone, mąki z proszkiem i kokos. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na końcu dodajemy maliny i mieszamy delikatnie, aby jak najmniej uszkodzić owoce. Wylewamy do natłuszczonej formy keksowej. Górę ciasta posypujemy kokosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasto najlepsze jest po 1-2 dniach.