Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, maślano-śmietankowe w smaku ciasto z dodatkiem kwaskowych malin i kokosu. Idealne do kawy!
Keksówka 22x8 cm
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 203
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22450
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 203
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22450
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka, potem mascarpone, mąki z proszkiem i kokos. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na końcu dodajemy maliny i mieszamy delikatnie, aby jak najmniej uszkodzić owoce. Wylewamy do natłuszczonej formy keksowej. Górę ciasta posypujemy kokosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasto najlepsze jest po 1-2 dniach.