Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, maślano-śmietankowe w smaku ciasto z dodatkiem kwaskowych malin i kokosu. Idealne do kawy!
Keksówka 22x8 cm
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102450
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1990
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5851
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102450
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1990
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5851
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5848
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy pojedynczo jajka, potem mascarpone, mąki z proszkiem i kokos. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Na końcu dodajemy maliny i mieszamy delikatnie, aby jak najmniej uszkodzić owoce. Wylewamy do natłuszczonej formy keksowej. Górę ciasta posypujemy kokosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy. Ciasto najlepsze jest po 1-2 dniach.