Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z dodatkiem mleka skondensowanego. Bez wyrabiania, podpiekania czy wyrastania. Wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki, upieczesz i możesz cieszyć się super miękkim ciastem. Tego wypieku nie da się zepsuć, każdy laik z poradzi sobie z nim bez najmniejszego problemu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4301
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34278
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1949
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113688
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4301
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34278
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1949
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113688
Składniki
Do wysokiego naczynia przelej mleko skondensowane, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło i zmiksuj. Następnie nie przerywając miksowania, dodawaj po 1 jajku.
Gdy składniki się połączą, do masy przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj lub ponownie, krótko zmiksuj na niewielkich obrotach.
Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut. Przed wyjęciem z pieca zrób test „suchego patyczka”.