Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z dodatkiem mleka skondensowanego. Bez wyrabiania, podpiekania czy wyrastania. Wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki, upieczesz i możesz cieszyć się super miękkim ciastem. Tego wypieku nie da się zepsuć, każdy laik z poradzi sobie z nim bez najmniejszego problemu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Do wysokiego naczynia przelej mleko skondensowane, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło i zmiksuj. Następnie nie przerywając miksowania, dodawaj po 1 jajku.
Gdy składniki się połączą, do masy przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj lub ponownie, krótko zmiksuj na niewielkich obrotach.
Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut. Przed wyjęciem z pieca zrób test „suchego patyczka”.