Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Morwa to owoc sezonowy, który dzięki swojej naturalnej kwaskowatości, idealnie kontrastuje z delikatnym, puszystym ciastem, tworząc niepowtarzalną harmonię smaków. Nasze ciasto z morwą to wypiek, który z pewnością zachwyci nie tylko miłośników owocowych deserów, ale także wszystkich, którzy cenią prostotę i elegancję w kuchni.
Blaszka o średnicy 20 × 30 cm
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 285
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 83
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 285
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 797
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22729
Składniki
Do miski wbij jajka i dodaj cukier. Ubij je na puszystą masę. Do ubitych jajek dodaj śmietanę, koniecznie w temperaturze pokojowej. Wszystko chwilę jeszcze razem ubijaj. Następnie dosyp proszek do pieczenia i mąkę. Wlej olej oraz aromat. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Włącz piekarnik na 180 stopni Celsjusza. Formę o wymiarach 20 × 30 cm wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Wylej do formy ciasto i równomiernie je rozprowadź. Na wierzchu ciasta ułóż umyte wcześniej owoce. Wstaw blaszkę z ciastem do piekarnika i piecz przez 40-45 minut, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia.