Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mój eksperyment ... bardzo udany :-)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36038
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36038
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Spód: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodajemy żółtka, nadal mieszając. Mąkę, proszek do pieczenia i budynie przesiać i dodać do masy. Całość delikatnie wymieszać. Przełożyć do blachy (u mnie tortownica 26cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, piec w temp. 170 stopni ok. 25 min.
Mus:masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Żółtka ubić z połową cukru, dodać mleko w proszku, ucierając. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i lekko ostudzić. Do masy z żółtek dodać przestudzoną czekoladę i żelatynę, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, ubijając dodawać stopniowo resztę cukru. Ubitą pianę dodać do masy czekoladowej i wymieszać delikatnie łyżką, tak aby mus nie opadł. Wkroić plasterki banana i pokrojone ptasie mleczko, delikatnie wymieszać. Gotowy mus wylać na przestudzony spód, wyrównać. Mozna posypać kolorową posypką lub startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)